Educadansa
a les Xarxes Socials

Classes a les escoles

La dansa, com a eina important per a la descoberta, el coneixement i el domini del propi cos, és part fonamental de l’educació integral dels nens i nenes. Per això, Educadansa també està present a les escoles, ja sigui com a activitat extraescolar o formant part del currículum. Oferim a les AMPES i als equips directius una programació adequada als seus interessos, amb una oferta variada d’estils, per tal de motivar els alumnes, sense deixar de banda els dos pilars bàsics de la nostra oferta educativa: el benestar del cos i la preocupació per la postura.

Volem potenciar el moviment que de manera innata manifesten els infants i dirigir-lo cap a diferents manifestacions de la dansa. Així oferim a les escoles una variada oferta de disciplines que van des de la dansa creativa o iniciació a la dansa per als més petits fins al hip hop com a model americà de dansa urbana, passant per la dansa jazz pròpia dels musicals, pel funky, per la dansa clàssica o per la dansa contemporània.

Educadansa està o ha estat present a les següents escoles de les comarques gironines: Escola Doctor Masmitjà (Girona), Escola Verd (Girona), Escola Bosc de la Pabordia (Girona), Escola Pericot (Girona), Escola Josep Pallach (Figueres), Escola Doctor Sobrequés (Bescanó), Escola Torre d’en Reig (Vilabertran), Escola de Cabanes (Cabanes), Escola Joan Bruguera (Girona), Escola l’Esculapi (L’Escala), Escola Santa Margarida (Quart).

Casals

Educadansa va començar la seva activitat l’any 2007 amb la realització d’un casal d’estiu, l’èxit del qual va significar l’inici d’una trajectòria seriosa i reconeguda en el món educatiu de la dansa. Actualment més del 70 per cent dels alumnes que van fer aquella activitat continuen amb nosaltres, ja sigui a través de la nostra entitat o a les escoles en les quals estem presents. Amb això considerem assolit el principal objectiu que ens havíem plantejat: despertar l’interès per la dansa entre l’alumnat.

Educadansa proposa un casal diferent, on l’aprenentatge artístic de la dansa es complementa amb el coneixement del propi cos per part dels nostres alumnes. Així, a través de la dansa i el moviment, els nens i nenes descobriran noves experiències i possibilitats de manifestar-se amb el seu cos i també les seves pròpies limitacions. El control i descontrol del seu cos, l’equilibri i el desequilibri, els salts, les diferents postures, els balls amb els companys, etc. contribuiran, amb l’ajuda de la música, a afavorir la seva plasticitat i el domini del seu cos, interioritzant, d’una manera lúdica els valors de la dansa.

Ara bé, la dansa no només és moviment, hi ha més coses que l’enriqueixen. Per això, els nens i les nenes també aprendran, a través de contes, vídeos i llibres, nocions bàsiques sobre la història de la dansa, treballaran en la realització d’una petita escenografia i en la confecció del seu vestuari i gaudiran amb la pràctica del maquillatge.

Al final d’aquest procés creatiu i d’aprenentatge, que és el casal que proposem, els nens i les nenes demostraran les habilitats adquirides en una interpretació que es farà per a totes les famílies, amics i simpatitzants.

Centres Cívics

Els centres cívics són els espais ideals per a que les persones d’un poble, d’un barri o de un districte puguin accedir a diferents manifestacions artístiques i culturals i per possibilitar la descoberta de les pròpies inquietuds i destreses. Per això és important oferir activitats de dansa en aquests espais, perquè permet accedir-hi a un nombre molt important de persones no relacionades directament amb el món educatiu, potenciant d’aquesta manera el coneixement, el respecte i l’interès per aquest art.

Els participants en les nostres activitats podran comprovar si la dansa hi viu a dins seu i si la poden canalitzar per buscar un moment personal de relaxació, alegria i desinhibició.

Dia Internacional de la Dansa

Cada any, des del 2007 en que es va endegar aquesta iniciativa, Educadansa organitza, conjuntament amb altres entitats, el Dia Internacional de la Dansa.

Aquesta diada, que vol reivindicar la importància de la dansa i situar-la en el lloc que es mereix, pretén oferir a la població una mostra de tot el treball que estan fent les escoles i entitats de dansa, sobretot aquelles de caràcter amateur. Any rere any hi ha hagut un augment significatiu de participants, fet que ens omple de satisfacció i que palesa que la dansa és viva i que viu entre nosaltres.

A més d’Educadansa, algunes de les escoles participants en aquesta diada són: Escola de dansa Maria Elvira Buch Gili (Girona), Escola de dansa Cont-Class (Girona), Escola de dansa de Llagostera, Estudi Ghazal (Girona), Escola de dansa Maria Bonavida (St. Coloma), Estudi dansa Gema Ruiz (Figueres), Escola Ple de 8ts (Banyoles), Escola Municipal d dansa de Celrà i El Paller (Castelló d’Empúries)

© Educadansa, S.C | Telèfons 627 78 35 68 - 629 20 06 27 |  info@educadansa.com
Designed by HAM&WEBS